Wist u dat er in uw interne processen wel tot 40% verspilling zit?

In deze vreemde periode is het extra belangrijk om te kijken maar verspillingen in uw processen. Het startpunt hiervoor is werkplek organisatie. Middels een goede organisatie van de werkplek werken medewerkers niet alleen efficiënter (bijv. niet onnodig lopen) maar ook veiliger.

Hoe halen we deze verspilling eruit?

Wij als 5S-Company zijn gespecialiseerd in werkplekorganisatie volgens de Lean methode.

U kent Lean waarschijnlijk wel van Toyota, zij gebruiken Lean immers al vele jaren voor de productie van auto’s. Inmiddels zien we dat hele grote logistieke bedrijven langzaak aan Lean beginnen, echter is Lean voor alle logistieke dienstverleners van toepassing.

Lean betekent zeker niet je organisatie uitkleden en alles op zijn kop zetten. Bij Lean draait het juist om waarde toevoeging, maar dan wel op zo’n effectief mogelijke manier, dus zonder verspillingen. Dit beperkt zich echter niet enkel tot productie, maar gaat zeker ook om bijvoorbeeld het wagenpark, magazijn, kantoor: eigenlijk overal waar mensen werken en processen zijn.

Wat betekend Lean voor u?

Om te beginnen met Lean is het belangrijk om klein te starten. Hiervoor is 5S het gebruikelijke vertrekpunt. De impact is uiteraard per bedrijf verschillend omdat ieder bedrijf anders is. Maar wat betekend 5% minder verspilling voor u? Heeft u de som al gemaakt?

Startpakket

In dit pakket zit een 5S Introductie, audit van een afdeling, en een evaluatie waarin we onze bevindingen delen. Omdat wij Lean werken past dit in een dagdeel. Bovendien geven wij u nog twee weken toegang tot onze 5S app met de bevindingen. U kunt in deze periode werken aan de werkplekorganisatie. Met deze laatste stap bieden wij een borgingstool zodat u uw investering direct begint terug te verdienen!