Helpdesk voor transport en logistiek Gelderland

Gelderland brengt door de coronacrisis transport en logistieke bedrijven samen. De Coronacrisis raakt alle logistieke ondernemers in Gelderland. Positief of negatief. Logistics Valley helpt. Digitaal, met de website logisticsvalleyhelpt.nl.

Daar kunnen ondernemers zich melden wanneer ze mensen beschikbaar hebben, of juist chauffeurs zoeken, loodsmedewerkers, mensen voor het afhandelen van retouren of orderpickers. Ze kunnen aangeven dat ze vrachtruimte nodig hebben, parkeerplek. Of juist niet kunnen vullen. Sommige bedrijven hebben door drukte een grote vraag naar mensen en middelen terwijl andere partijen door het wegvallen van de klantvraag mensen en/of middelen beschikbaar hebben.

De drie poten van Logistics Valley, in het Rivierengebied, Liemers-Achterhoek en de regio Nijmegen verzamelen de meldingen en gaan op zoek naar oplossingen. De projectleiders staan op de website en helpen, kosteloos.

Dat doen we door:

  1. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van mensen en middelen in onze regio’s. In deze tijd werk je toch graag met bedrijven uit eigen gebied. 
  2. Goede informatievoorziening over alle maatregelen voor de logistiek vanuit de verschillende instanties en belangenverenigingen door die te bundelen op deze website. Dé plek waar je alle relevante informatie kunt vinden, en vragen kunt stellen die wij als team van Logistics Valley oppakken.
  3. Een stevige inzet bij de provincie Gelderland voor het verkrijgen van ondersteunende maatregelen die de ondernemers in Logistics Valley juist nú het hardst nodig hebben. 
  4. Het begeleiden van de ondernemers bij vinden van oplossingen voor hun vraagstukken door met ze te klankborden/sparren. En door ze te verbinden met de juiste partijen die nodig zijn bij een zo goed mogelijke continuering van hun onderneming.